Hippokratov odkaz »

Med očami makrobiotiky

O tom ako podvádzame včely i seba a čo vlastne od medu najviac odradzuje makrobiotikov, obsahuje článok od Ing. Jarmily Průchovej, ktorý bol uverejnený v časopise Regenerace v čísle 12/2002.
.......................

Seitan


Na webovej stránke o zdravej výžive - Eutrofia je návod na prípravu pšeničného gluténu - Seitanu, ktorý je cenným zdrojom bielkovín a výbornou náhradou mäsa. Nie je však vhodný pre ľudí alergických na lepok alebo trpiacich na celiakiu.
........................

Tekvička Hokkaido

Hokkaido sa tradične používa na posilnenie sleziny, slinivky brušnej a žalúdka. Tekvica vytvára guľovité oranžové plody s príjemnou aromatickou dužinou. Obsahuje provitamín A, vitamín C, vitamíny skupiny B, vlákninu a pre svoj obsah sacharidov je vhodná i pre diabetikov (viď článok Petra Planietu – Cukrovka a umelé sladidlá na portály Strava.sk ). Z minerálnych látok obsahuje draslík, fosfor, vápnik, železo a sodík. V semenách sa nachádza zinok. Hokkaido stačí dobre umyť, nečistoty odkrojiť a netreba ju šúpať.


MzVmMzAwYW